Autor: Kaubandus.ee • 31. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu restoranid loodavad ots-otsaga kokku tulla

Maksuvõlgades Tartu toitlustusettevõtjad arvavad, et saavad võlad riigile tasutud ja tegutsevad edasi.

„Eks me likvideerime võla. Kohta kinni ei pane, liiga palju oma raha on all. Aga kui maksuamet kuulutab pankroti välja, mis siis ikka teha,“ ütles ligi poolemiljonilise maksuvõlaga Klubimaailm OÜ omanik Margus Poska, kellele kuulub restoran Maailm.

Poska pankrotimaiku ei veel ei tunne. „Kevadel käis maksuamet sees, aga ei leidnud midagi. Augustis tulevad uuesti, eks hakkame siis edasi rääkima,“ lisas Poska.

Bop Direct OÜ assistendi Lilio Talivere sõnul hakkas Tsink Plekk Pange võlg suure kiirusega rulluma aasta alguses, kui hiina söögikohas tekkis käibelangus. Bop Direct OÜ-l on tänase krediidiinfo seisuga 180 tuhat krooni maksuvõlga, millest pool on ajatatud. Talivere sõnul on ebaõiglane, et veel suuremate maksuvõlgadega söögikohad konkurentidena edasi tegutsevad ja viimseidki kliente eest napsavad.

„Inimesel peab olema nii palju julgust, et üks päev kohviku uks kinni keerata, võti omanikule tagasi anda ja lahkuda tühjade kätega,“ ütles Pierre kohvikuketi omanik Peeter Reier. Tema arvates on tulutu aastaid vireleda ja mõelda, et äkki hakkab kõik laabuma. Niiviisi võivad käituda vaid omanikud, kellel tagataskus miljonid punnitavad.

Teisalt märgib Reier, et toidukohtadel ei lähe halvasti ainult majandusseisu tõttu. Tema sõnul ei viibi 90 protsenti ettevõtete omanikest restoranides, vaid käivad ainult raha välja võtmas või trimpavad sõpradega terrassil veini. „Peremees peab kohal olema, sest see meelitab ka kliente ligi,“ lisas Reier. Tema ütlemist mööda läheb Pierre kohvikuketil hetkel võrdlemisi hästi, sest ta viibib 14 tundi päevas oma kohvikutes ja suhtleb klientidega.

Pierre et Kontsow OÜ-l on 220 tuhat krooni ajatatud maksuvõlga, mille tasumisega pole Reieri sõnul raskusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757