Autor: Kaubandus.ee • 1. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üle Narva piiri käiakse vähem

Kirde piirivalvepiirkonna staabi andmetel vähenes juuli alguses tunduvalt nende inimeste hulk, kes Narva piiripunktides Eesti-Venemaa piiri ületasid, kuid kuu teises pooles on neid jälle hakanud mõnevõrra lisanduma, kirjutas maakonnaleht Põhjarannik.

Kuu on möödas ajast, mil jõustus valitsuse määrus, millega piirati tubakatoodete sissevedu Euroopa Liitu mittekuuluvatest riikidest: 1. juulist tohib ilma tollimaksuta varasema 200 sigareti asemel tuua riiki ainult 40 sigaretti - kümne paki asemel kaks.

Juulis väheneski järsult piiriületajate arv. Juuli esimeses pooles sisenes Eestisse 44 190 inimest vähem kui juuni kahel viimasel nädalal, kuid Kirde piirivalvepiirkonna staabiülema major Valeri Kiviselja sõnul on piiriületajate arv juuli teises pooles taas suurenema hakanud.

Ida-Virumaal liiguvad kuulujutud, et sigarettide sisseveo piirang tühistatakse ja augustist tohib jälle ploki sigarette riiki tuua, ent selline info ei vasta tõele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070