Autor: Kaubandus.ee • 4. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaeketid ja tootjad teevad vastastikusi mööndusi

Suhted tootjatega on toiminud koostöö vormis, oleme tootjatelt mööndusi palunud ja ka meie oleme neile mööndusi teinud, rääkis Tallinna Kaubamaja AS ostudirektor Andres Käär.

Äripäev uuris tootjatelt ja edasimüüjatelt, kuidas kulgevad läbirääkimised järgmise aasta tarnete ja hindade teemal. "See on nii ja naa, eks tingimused on mingil määral kindlasti muutunud," vastas Käär Äripäeva küsimusele, kas jaekettide ja tootjate vahelistes lepingutes on toimunud olulisi muutusi. "Meil ei ole huvi kedagi nurka suruda," märkis Käär.

Tema hinnangul toimivad suhted koostöö vormis ja selles ei ole midagi muutunud, üldised tingimused on ikka samad ja mõlemad pooled peavad nendest kinni pidama.

"Oleme ise palunud tootjatelt maksetähtaegade pikendamist," rääkis ostudirektor selgitades, et ajad on sellised ja kuna kaubamajas nähakse stabiilset partnerit, on tootjad maksetähtajas vastu tulnud.

"Me ise jälgime kindlasti ka seda, kas tootja on jätkusuutlik, sest viimasel ajal on paljud tootjad pankrotti minemas ning meie oleme huvitatud kõrgest kvaliteedist ja tarnestabiilsusest."

"Viimasel ajal on tõepoolest varasematest aastatest rohkem kampaaniaid olnud, kuid ka meie oleme sunnitud selle tõttu oma marginaale vähendama," lisas Käär. "See on vastastikune, olukord on muidugi problemaatiline, kuid lisaks tootjale saab oma osa sellest ka jaekett."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757