Autor: Kaubandus.ee • 28. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ikea jätkab pausi järel Venemaal laienemist

Venemaa ametivõimude seadusekuulekuse kasv võimaldab Rootsi sisustuskaubamajade ketil Ikea Venemaal laienemist jätkata, kirjutab agentuur Bloomberg.

Bürokraadid „on hakanud kehtivatest seadustest kinni pidama,“ ütles Ikea Venemaa üksuse juht Per Kaufmann eile Moskvas ajakirjanikega kohtudes.

Tänavu juunis ütles Kaufmann, et Ikea peatab Venemaal oma investeeringud kuni teatud „võtmeküsimused“ pole lahendust leidnud.

Kontsernil tekkisid probleemid oma kaubanduskeskuse avamisega Samaaras. Nüüd avaldas Kaufmann lootust, et probleemid lahenevad ja Ikea saab oma investeeringuid jätkata. „Ehkki meil on Samaaras probleemid, on meil Venemaal siiski 12 kauplust,“ ütles Kaufmann. „Loomulikult pole siin lihtne äri ajada, kuid see pole ka võimatu.“

Ikeal on Venemaa ametivõimudega olnud vähemalt neli suuremat probleemi kaupluste avamisega. Samaara kaubanduskeskus loodetakse siiski tänavu avada – juuni lõpus on kohalike ametivõimudega jõutud kokkuleppele projektis tehtud mudatuste osas.

Müük Venemaal moodustab Ikea käibes 4-5% ning näitab kontsernis kiireimat kasvu, ütles Kaufmann.

Venemaa SKP kahanes teises kvartalis 10,9%, kuid Kaufmanni sõnul Ikea kriisi ei tunneta. „Ootame juba detsembrist saadik millal kriis meieni jõuab, kuid seda pole veel õieti juhtunud,“ ütles Kaufmann.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070