Autor: Kaubandus.ee • 24. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hesburger avas Baltimaades 50. restorani

Kiirtoiduketil Hesburger on nüüd Eestis, Lätis ja Leedus kokku 50 restorani. Viimane neist avati septembri alguses Leedus Šiauliais, teatas ettevõte. Firma plaanib tuleval aastal avada Balti riikides kümme uut restorani.

“Kõikidesse Balti riikidesse jõudnud ja pisut ka Hesburgerit puudutanud majanduskriisi kiuste on Hesburger pidevalt arenenud ning meie külastajate arv üha kasvanud,” märkis Hesburgeri Baltimaade arendusjuht Kari Salmela.

Salmela sõnul külastab Hesburgeri restorane päevas 120 000 inimest. Hesburgeri 279 restoranist asub Eestis 20, Lätis 18, Leedus 12 ja Saksamaal neli. Kõik ülejäänud asuvad Soomes.

Firma plaanib jätkuvalt laienemist ning tänavu avatakse Baltimaades veel vähemalt kuus restorani (üks Eestis, kolm Lätis ja kaks Leedus). Tulevikus kavatsetakse Baltimaades veelgi areneda ning luua siia pikemas perspektiivis sada restorani. „2010. aastal plaanitakse avada Baltikumis kümme uut restorani,“ ütles Salmela.

Eestis asub ka üks kahest Hesburgeri logistika- ja jaotuskeskusest. 2008. aastal valminud keskus tegeleb Baltimaade restoranidega. Teine jaotuskeskus asub Soomes.

Kiirtoidukett Hesburger on perefirma, mille asutas 1966. aastal Soomes Heikki Salmela. 2008. aastal oli kõigi Hesburgeri restoranide käive kokku veidi üle 202 miljoni euro. Kogu kett annab tööd umbes 5000 töötajale.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757