Autor: Kaubandus.ee • 8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Janne Lihavainen: Prisma jätkab Läti turul

Prisma Peremarketi juht Janne Lihavainen nõustus, et olukord Läti kaubandusturul on tänavu raske, kuid tegutsedes efektiivselt ja suutes püsida hinnakonkurentsis tegutsevad nemad Lätis edasi.

"Läti turu langus käesoleval aastal on olnud väga suur, ulatudes 26protsendini. Prismal on läinud selgelt paremini, konkurentsivõimeline hinnatase ja kõrge efektiivsus on hoidnud tulemuse ootuspärase. Tänaseks on allkirjastatud kolmanda Prisma leping ja omanik on kinnitanud veel kaks projekti. Investeerimisotsused näitavad, et Prisma jätkab Läti turul," rääkis Lihavainen Prisma keti olukorrast ja tulevikuplaanidest Läti jaekaubandusturul.

"Läti majandusolukord on silmnähtavalt halb. Oma ärilised otsused teeb iga ettevõtja ise lähtuvalt konkreetsest ettevõtte olukorrast, seega ei oska Tallinna Kaubamaja otsust kommenteerida," vastas Lihvainen küsimusele, kuidas ta hindab Tallinna Kaubamaja otsust sulgeda Selverite kauplused Lätis.

Prisma on Läti turul hüpermarketi kontseptsiooniga, milles lähtutakse alates asukoha valikust väga kindlatest ja rangetest nõuetest, rääkis Prisma juht. "Näiteks Prisma puhul ei tehta kunagi järeleandmisi krundi suuruse osas, mis võib tähendada, et Selveri krundid ei ole meile sobivad," ei kinnitanud ega lükanud Lihavainen ümber, kas nad võiksid huvitatud olla Selverite kruntide ja kaupluste ostust või rendist.

SOK kontsern, mis on Prisma Peremarketi omanik, tegutseb Lihavaineni sõnul lisaks Soomele ja Eestile veel Lätis ja Leedus. Balti riikides tegutsevad tütarettevõtted AS Prisma Peremarket, Prisma Latvija ja Prisma Lietuva. Esimene Prisma avati Lätis 2006. aastal, teine 2009. aasta kevadel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757