Autor: Kaubandus.ee • 8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja väikeaktsionär: ärge müüge Lätis vara maha!

Tallinna Kaubamaja väikeaktsionär Stefan Andersson soovitab Lätis asuvat ettevõtte vara mitte maha müüa, vaid püüda ära oodata paremad ajad, et uuesti tegevust alustada.

„Ma loodan, et nad ei müü oma varasid liiga kergekäeliselt, kuna konjunktuur on hetkel absoluutselt madalpunktis. Praegu on minu arvates absoluutselt kõige parem aeg osta vara Baltimaades,“ kommenteeris Andersson, kel on läbi OÜ Andersson Investeeringud 38 200 Tallinna Kaubamaja aktsiat.

Kui ettevõte külmutab tegevuse natukeseks ajaks, kuna rahavood on praegu halvad, siis see on Anderssoni arvates arusaadav. Aga ta loodab, et nad jätkavad oma laienemist, kui ajad on paremad. „See läheb kiiremini, kui arvatakse. Ma arvan, et juba järgmisel aastal hakkavad numbrid Balti riikides paranema, ja päris kiiresti,“ uskus Andersson.

Seda, mida tühjade ruumidega peale hakata, on väikeaktsionäri sõnul raske soovitada. „Seda on raske teada, kuna neil on ju ka rentnikke nendes ruumides ja ma ei ole kursis, mis plaanid nendega on,“ vastas väikeaktsionär. Ta arvas, et igal juhul on rahavoo mõttes parem objektid lihtsalt külmutada, kui liiga odavalt maha müüa.

Pessimism on hetkel liiga suur ja igal pool on probleeme, aga kui on finantsiliselt võimalik rasketel aegadel vastu panna, siis see on Anderssoni hinnangul kindlasti kõige parem. „See on samamoodi börsil ja kinnisvaraturul, praegu on selline aeg, kus kõige targemad investorid tahavad soetada odavalt vara Baltimaades. Sellepärast on praegu absoluutselt vale aeg hakata oma varasid müüma,“ toonitas ta veelkord.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757