Autor: Kaubandus.ee • 8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Kaubamaja tunnistas Läti Selverid valeks sammuks

LHV Panga analüütiku Henri Adamsi sõnul tunnistas Tallinna Kaubamaja Läti Selveri sulgemise otsusega, et see samm oli viga. LHV vaatab ümber aktsia soovituse "osta".

"Tänane Tallinna Kaubamaja teade Selverite tegevuse külmutamisest Läti jaekaubandusturul tuli aktsionäridele tõenäoliselt suure üllatusena. Selle käiguga põhimõtteliselt tunnistatakse, et laienemine Läti turule oli samm, mille oleks võinud astumata jätta," rääkis Adams.

Tema sõnul on raske hinnata, kui kulukaks kogu ettevõtmine kujuneb – alustades kruntide soetamisest, poodide ehitamisest ja tööle seadmisest, kuni praeguse turult väljumisega seotud kuludeni. "Selge on see, et lühemas plaanis avaldab see kasumireale negatiivset mõju," märkis Adams.

Samas võib uudisele vaadata tema sõnul ka teise nurga alt. "Läti majanduskeskkond on jätkuvalt väga pingeline ning sisetarbimine on tunduvalt suurema surve all, kui Kaubamaja koduturul Eestis. Sealsete Selverite näol oli tegemist kahjumit tootva üksusega, kuhu tuli pigem raha sisse pumbata. Eeldades, et nende sulgemisega seotud ühekordsed kulud kantakse selle aastanumbri sees, võivad Kaubamaja 2010. aasta tulemused olla juba märksa ilusamad," selgitas ta.

Lähtuvalt tänasest börsiteatest võttis LHV Pank Adamsi ütlusel Tallinna Kaubamaja „osta“ soovituse vaatluse alla ning üle vaadatakse ka ettevõtte majandusprognoosid. Pikem kommentaar ning soovitus investoritele avaldatakse juba õige pea LHV Pro all, lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757