Autor: Kaubandus.ee • 8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PepsiCo tulemus investoreid ei rahuldanud

Maailma suuruselt teine karastusjookide tootja PepsiCo teatas täna oodatust kehvematest kolmanda kvartali tulemustest ning hoiatas, et tarbimine ei taastu enne järgmist aastat, kirjutab Reuters.

Ettevõtte aktsia hind reageeris tulemustele 1,9 protsendilise langusega 60,03 dollarini, samal ajal kui konkurent Coca-Cola aktsia odavnes 0,2 protsenti.

„Meie tarbijauuringud näitavad, et Põhja-Ameerika ning Lääne-Euroopa tarbijad jäävad kulutamisel ettevaatlikuks ka 2010. aastal,“ kinnitas tegevjuht Indra Nooyi kohtumisel analüütikutega.

Arenevatel turgudel tarbimine küll kasvab, aga mitte nii palju, et korvata langust lääneriikides.

PepsiCo kolmanda kvartali kasum oli 1,72 miljardit dollarit ehk 1,09 dollarit aktsia kohta võrrelduna 1,58 miljardi dollari ehk 99 USA sendiga aktsia kohta aasta tagasi. Käive kahanes 1,5 protsenti 11,08 miljardi dollarini, mis jäi analüütikute oodatust 11,25 miljardist dollarist väiksemaks.

Morningstari analüütiku Philip Gorhami sõnul pani oodatust väiksem käive investoreid kahtlema, kas ollakse võimelised käivet kasvatama ka tulevikus.

Nooy sõnul saab 2010. aasta olema investeerimisaastaks. PepsiCo kavatseb investeerida suurtesse globaalsetesse kaubamärkidesse, aga ka arendustöid tervislikemate toodete väljatöötamiseks, infrastruktuuri väljaarendamiseks arenevatel turgudel ning teha ülevõtmisi.

PepsiCo aktsia hind on aasta algusest kerkinud 10, aastaga aga langenud kaks protsenti.

Aktsiat soovitavad osta 11 analüütikut, väärtpaberit soovitavad hoida neli analüütikut ning müüa ei soovita Bloombergi andmetel mitte ükski analüütik.’

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757