Autor: Kaubandus.ee • 10. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes tegutsevad Eestist palgatud poevargad

Eestist poevargaks palgatud 45aastane mees jäi Soomes Salos asuvas kaubanduskeskuses vargusega vahele.

Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab, et eestlane ei osanud sõnagi soome keelt, tal polnud sentigi isiklikku raha ning tal polnud aimugi, millises linnas ta viibib, vahendas Õhtuleht.

Ülekuulamisel Salo politseis tunnistas mees, et talle anti Eestis laevapilet Helsingisse, kus vastas oli auto, sellega sõideti mööda Soomet ringi, peatuti kaubanduskeskuste juures - talle anti "töövahendiks" suur spetsiaalselt valmistatud kott ning juhtnöörid, mida täpselt tuleb varastada. Mehe sõnul nõustus ta poevarga ametiga, kuna tal puudub Eestis sissetulek ja elukoht.

Salo politseis eesti keelt oskav uurija Antti Olkinuora rääkis ajalehele, kuidas suvel sattus tema juurde ülekuulatavaks kolm Pärnu lähedalt maakohast pärit Eesti noormeest, kellele oli lubatud Helsingis tasuvat tööd, kuid sunniti hoopis poode röövima.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757