Autor: Kaubandus.ee • 29. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKEA investeerib Hiina 5,6 miljardit

Maailma kõige kiiremini kasvava elamuturu, hoogsalt kerkiva ostujõu ning majanduskasvuga Hiina köidab Rootsi kodusisustusgiganti IKEA-d niivõrd, et mõne aasta jooksul investeerivad sveedid Aasiasse 5,6 miljardit Rootsi krooni.

"Meie toodete järgi on siin kasvav nõudlus, seetõttu peame seda suutma edaspidigi rahuldada, et enda positsiooni hoida ja laiendada," rääkis IKEA Pekingi kaubamaja juht David Mulligan Dagens Industriele.

Inter IKEA Group teatas reedel, et investeerib 800 miljonit USD-d ehk ligikaudu 5,6 miljardit Rootsi krooni kolme-nelja aasta jooksul mitme uhiuue kaubanduskeskuse ehitusse Pekingis.

Wuxi-nimeline keskus avatakse 2013 aasta, hinnanguliselt maksab see 300 miljonit dollarit. Aasta hiljem valmib veel Hiinas veel üks IKEA kaubandusmeka. Selle hinnaks kavandatakse 500 miljonit dollarit.

IKEA otsus Hiina laieneda on loogiline, sest suurem osa mööblist ja kodukaubast, mida IKEA kaubamärgi all müüakse, toodetakse odava tööjõuga Hiinas.

IKEA avas esimese kaupluse Hiinas juba 1998. aastal. Järgmise aga alles 2006. aastal. Pärast seda kerkis Hiinas IKEA kaupade järele nii suur nõudlus, et rootslased otsustasidki järgnevatel aastatel miljardeid kroone Aasiasse investeerida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757