Autor: Kaubandus.ee • 7. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver konserveeris poed Lätis

A-Selver AS konserveeris Lätis asuvad poed ja jättis kokku ostetud krundid ootele ega välistanud poodide taasavamist üldise majandusolukorra paranemisel, rääkis Äripäevale A-Selveri nõukogu liige Andres Järving.

„Me oleme poed sulgenud ja konserveerinud. Poed on turvatud ja valgustatud ning ootavad oma aega,“ vastas Äripäeva pärimise peale Selverile kuuluvate poodide ja kruntide saatuse kohta Andres Järving. 

Otseselt Selver sealset kinnisvara ise müüa pole üritanud. „Küll on olnud paar küsimist, aga midagi kindlat otsustatud ei ole,“ märkis Järving lisades, et Läti jaekaubandus on väga halvatud. Kuigi nõukogu liige ei välista muid variante, on tema sõnul praegu prioriteet hoida poode taasavamisvalmitena kuni 2012. aasta lõpuni.

Paremaid aegu jäetakse ootama ka Selveri omanduses olevad arendatud krundid. „Ootame ära Läti masu lõpu. Nii on ka pangaanalüütikud soovitanud, et ei ole enne mõtet torkida,“ selgitas Järving.

Kui suured kulud konserveerimise, poodide turvamise ja valgustamisega kaasnevad, nõukogu liige ei öelnud. „Need on mõnel pool veel kokku leppimisel, aga need ei ole olulised,“ rääkis ta ning lisas, et kõik seadmed on õnnestunud välja lülitada. Millised saavad olema konserveerimise lõplikud kulud, arutatakse detsembris toimuval nõukogu koosolekul. „Loomulikult jookseb meil amortisatsioon ja finantskulu, sest osa krunte osteti laenuga, aga sellega saame koostöös pankadega hakkama,“ ütles Järving.

Ka I.L.U keti laienemise kohta Lätti pole kindlat veel selgust. Nõukogu liikme sõnul otsustab kõik asukoht. Kui saadakse väärt asukoht, laienetakse, kuid kindel otsus laienemiseks tänase päeva seisuga veel puudub.

Eestis on I.L.U-l kolm poodi ning laienemine jätkub, rääkis Järving, lisades, et läbirääkimisi on peetud Kristiine keskusega, kuid lõplik otsus sõltub pakutavatest tingimustest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757