Autor: Kaubandus.ee • 9. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Singapur valmistuvad investeeringute kaitse kokkuleppeks

Välisminister Urmas Paet leppis Singapuri välisministri George Yong-Boon Yeoga kokku Eesti ja Singapuri investeeringute kaitse lepingu ettevalmistamises. Eestile on Singapur Kagu-Aasia seni olulisim majanduspartner.

Kohtumisel arutasid Paet ja Yeo võimalusi Eesti ja Singapuri majandussuhete ning teadus- ja tehnoloogiaalase koostöö edendamiseks, edastas välisministeeriumi pressitalitus. „Eesti ja Singapuri ärikeskkonnal on väga head eeldused eduka majanduskoostöö sujumiseks, mõlemad on avatud ning ettevõttesõbralikud,” sõnas Paet.

Paeti sõnul on Singapur Eestile tähtsuselt esimene kaubanduspartner Kagu-Aasias ning on aastaid kuulunud Eestisse investeerinud riikide esikümnesse. „Sellest hoolimata on majanduskoostöös veel palju kasvuruumi ning kasutamata koostöövõimalusi on ka teadmistepõhises sektoris. Arenguvõimalusi on palju veel näiteks transiidi ja logistikavaldkonnas,” lausus Paet. Ärikontaktide arengu soodustamiseks on Paeti sõnul Singapuri ettevõtjate delegatsioonid oodatud visiidile Eestisse.

Eesti toetab ka Euroopa Liidu ja Singapuri vabakaubandusleppe kiiret sõlmimist, mis võiks Paeti sõnul olla esimene samm ELi ja Kagu-Aasia piirkonna riikide regionaalse vabakaubandusleppe sõlmimisel.

Singapur on rahvusvaheliselt oluline tipptehnoloogia- ja innovatsioonikeskus. Välisminister Yeo huvitus Eesti e-valitsuse toimimisest ja e-hääletamisest. Paeti sõnul on Eesti huvitatud koostööst Singapuriga info-, bio- ja geenitehnoloogia ning meditsiinivaldkonnas.

Paet ja Yeo arutasid veel turismi arendamise võimalusi. „Singapur on Eesti turistidele oma kultuurilise mitmekesisuse ning Kagu-Aasia ühe keskusena kogu regiooni avastamiseks huvipakkuv reisisiht,” sõnas Paet. Ta lisas, et Eesti-Singapuri turismisidemeid aitaks soodustada ka Singapuri aukonsuli nimetamine Eestisse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757