Autor: Kaubandus.ee • 15. jaanuar 2010

Viru Keskuse käive kukkus mullu 20%

Viru Keskuse 2009. aasta käive oli 1,7 miljardit krooni, võrreldes 2008. aastaga langes käive 20%.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul oli selline langus antud turusituatsiooni arvestades ootuspärane tulemus. „Viru Keskuse käibe langus on valdavalt tingitud tarbimise olulisest vähenemisest ning ostukäitumise muutumisest,“ ütles Ants Vasar. Tema sõnul planeerivad tarbijad oste põhjalikult, on ostuotsustes ratsionaalsed ning hinnaargument on otsustamisel üha olulisem. „Vaatamata käibelangusele oleme endiselt vormis ja  hea tervise juures ning arvan, et põduramaks ei jää me ka sel aastal,“ märkis Vasar.

Keskuses sooritati eelmise aasta jooksul 9,4 miljonit ostu ning Viru Keskust külastas 10,4 miljonit inimest, teatas keskus.

Vasara sõnul külastas eelmisel aastal Viru Keskust 10,4 miljonit inimest, 2009. aastal oli keskusel 11,1 miljonit külastajat, seega langes külastatavus 7%. „Viru Keskuse eelmise aasta käibele ja külastatavusele on raske midagi ette heita, see on antud olukorras loogiline tulemus,“ märkis Ants Vasar.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700