Autor: Kaubandus.ee • 28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Swedbank jättis Sportlandi eestlastele

Pärast 18 kuud kestnud läbirääkimisi jõudsid Sportlandi suuromanikud Anti Kalle ja Are Altraja võlausaldajatega kokkuleppele võlgade tasumises. Kalle ja Altraja ütlesid täna hommikul antud intervjuus, et viie aasta pärast on Sportland võlgadest vaba ja nemad endiselt ettevõtte omanikud.

Swedbanki juhitud võlausaldjate sündikaadi ja Sportlandi omanike vahel sõlmitud kokkuleppe kohaselt said Altraja ja Kalle viieks aastaks ajapikendust võlgade tasumiseks, selleks ajaks on meeste ärid koondatud ühte ning grupi aktsiad panditud võlausaldajatele.

Lisaks oli Swedbank nõus neile veel andma täiendava rahasüsti Balti riikide suurima spordi- ja vabaajakaupade jaemüügiketi tegevuse ümberkorraldamiseks.

Kokkuleppe tulemusena lahkus Sportlandi omanikeringis Skandinaavia investeerimisettevõte Askembla. Sõlmitud kokkuleppe kohaselt läks Kalle ja Altraja osalus spordiklubide ketis MyFitness Askemblale.

Kokku neljas riigis tegutseva Sportland International Groupi uueks omanikuks sai selle aasta alguses OÜ H&F, mis kuulub võrdsetes osades Anti Kallele ja Are Altrajale. Võlausaldajate nõudel pidid nad Sportland International Groupi konsoliderima kõik neile kuuluvad spordiga seotud ärid, teste seas Nike kaubamärki Balti riikides esindava ASi Jalajälg ja selle Läti tütarettevõtte Sia Vivasport.

Grupi konsolideeritud käive oli 2009. aastal esialgsetel andmetel 930 miljonit krooni. Eelmisel aastal vähendas Sportland International Group töötajate arvu 645 inimese võrra ja sulges 56 kauplust ning vähendas müügipinda 17 000 ruutmeetri võrra. Praegu on kontsernis tööl 986 inimest ja ettevõttele kuulub 106 kauplust, millede müügipind kokku on 49 000 ruutmeetrit.

Are Altraja hinnangul 2010. aastal käive tõenäoliselt langeb, sest palju on suletud kauplusi ja enam ei konsolideerita gruppi tegevust Venemaal.

Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski divisjoni juht Lars-Erik Danielssoni sõnul leidsid finantseerijad Sportlandi restruktureerimisel parima lahenduse, kuna kõik osapooled olid valmis minema kompromissile.

 18 kuud kestnud läbriääkimiste lõpplahendusest ning pikemat intervjuud Anti Kalle ja Are Altrajaga saab lugeda homsest Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700