Autor: Kaubandus.ee • 12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima loodab Tallinnasse hüpermarketit rajada

Maxima paisutas mullu Eestis käivet aastaga 9,2%. Lootes turu elavnemisele teisel poolaastal plaanib ettevõte üle saada oma suurimast puudusest ja rajada Tallinnasse esimene super- või hüpermarket.

“Turu elavnemisele teisel poolaastal lootes laiendasime jaanuaris kahte kauplust Ida-Virumaal ja plaanime peatselt avada kaupluse Põhja-Tallinnas, suur soov on üle saada ka ühest meie suurimast puudusest ja rajada Tallinnasse esimene super- või hüpermarket,” märkis  Maxima Eesti juhatuse esimees Renatas Vaitkevicius.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Renatas Vaitkeviciuse sõnul kukkus esmatarbekaupade turg mullu üle 8 protsendi ning sellest lähtuvalt võib öelda, et hoolimata üldisest tarbimise vähenemisest läheb Maximal Eestis hästi. “Maxima investeeris mullu mitte niivõrd laienemisesse kui madalamatesse hindadesse, kärpides kulutusi ja vähendades juurdehindlusi,” rääkis Vaitkevicius. “Vähendasime kaupade hindu, mis annavad meie käibest 80% keskmiselt rohkem kui 8 protsendi võrra.”

Majanduslangus sunnib  tarbijaid üha enam säästma ja seda võimalust ongi läbi sooduspakkumiste Maxima ostjatele pakkunud. “Tänu sellele suurenes meie klientide arv mullu kümnendiku võrra,” lisas Vaitkevicius.

Maxima avas 2009. aastal kolm ja sulges kaks kauplust. “Väiksemad kauplused Pärnus ja Valgas sulgesime, sest avasime nende läheduses suurema formaadi kauplused,” ütles Vaitkevicius. Mullu jaanauris käivitas Maxima oma lojaalsetele klientidele kaardiprogrammi, mis osutust prognoosidest kordades edukamaks. “Soodne hinnatase toob küll uusi kliente, ent odavate hindade tõttu väheneb keskmine ostukorv,” sõnas Vaitkevicius.

Balti riikides ja Bulgaarias kahanes MAXIMA Grupi käive (ilma käibemaksuta) kokku mullu 9 protsendi võrra 35 miljardi kroonini. MAXIMA Grupi peadirektori  Mindaugas Bagdonaviciuse sõnul jõudis Maxima jaekett muutustele majanduses õigeaegselt reageerida, kärpides kulusid ja suurendades tootlikust ning säilitas tänu sellele töökohti. “Kasvatasime ka riikidele laekuvate maksude summat 4,4 protsendi võrra ning pakkusime oma klientidele allahindlusi ligi 1,4 miljardi krooni eest,” lisas Bagdonavicius. Eestis kasvas Maxima riigimaksude summa koguni 18,5 protsenti.

Balti riikide suurima jaemüügiketi Maxima kontserni kuulub 426 kaubanduskeskust Maxima X, Maxima XX ja Maxima XXX ning Ermitažas. Neist 217 asub Leedus, 127 Lätis, 52 Eestis ja 30 Bulgaarias. Kontsernil on kokku üle 25500 töötaja. MAXIMA Grupp asub audiitorfirma Deloitte poolt 2008. aastal koostatud 250 maailma suurima jaeketi võrdluses 221. kohal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700