Autor: Kaubandus.ee • 25. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kati Kusmin: jaekaubandus sõltub töötuse probleemist

Kogu jaekaubandus sõltub sellest, kui kiiresti töötuse probleem Eestis lahendatakse. Praegu veel majanduses olulisi struktuurseid muudatusi pole toimunud, märkis ETK Grupi juhatuse esimees Kati Kusmin.

Arvestades seda, mis jaekaubanduses toimub ja arvestades suurt töötute hulka Eestis, arvan, et ETK Grupi mullust tulemust võib rahuldavaks hinnata, ütles ETK juhatuse esimees Kati Kusmin.

ETK Grupi 2009. aasta netokäive oli 5,76 miljardit krooni, mis jääb 2008. aasta tulemusele kuuendiku võrra alla – 2008. aastal ulatus grupi netokäive 6,86 miljardi kroonini.

Mullust kasuminumbrit Kusmin öelda ei soovinud, sest tegemist on esialgsete auditeerimata tulemustega. Grupp tervikuna oli väikeses plussis, soostus ta siiski lisama.

Kusmini sõnul saab jaekaubandusel tervikuna ja samuti ETK Grupil tänavu esimeses kvartalis väga raske olema. „Jaekaubandus on ju vägagi sõltuv sellest, kuidas inimesed rakendust leiavad, sest siis saavad nad rohkem tarbida ja kulutada,“ põhjendas Kusmin.

Kusmin avaldas arvamust, et ilmselt nende grupi käive sarnaselt möödunud aastale kuuendiku võrra ei lange, sest baas on tänavu madalam. „Võrreldes möödunud aastaga tänavu mingi langus tõenäoliselt ikka tuleb, aga seda määra ei oska ma prognoosida,“ lisas Kusmin.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070