Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aclima Baltic laiendab tootmist Valgas

Norra aluspesu tootja Aclima laiendab oma tootmisüksust Valgas.

„Meil toimub juhatuse koosolek märtsis, kus tahame heaks kiita investeeringute kava, mis näeb ette Valga tootmise suurendamist. Sealhulgas tähendab see personali suurenemist ligikaudu 10 inimese võrra,“ selgitas Aclima tegevjuht Jan Johansen news2biz`ile.

Täna on Aclima Balti Valga tootmisüksuses 50 töötajat. Norra aluspesu tootja on Läti piiriäärses linnas tegutsenud alates 1999. aastast. Kuni eelmise aastani kandis ettevõtte Troll Balti nime.  Ettevõte toodab kõrgekvaliteedilist brändi nimega Aclima.

Aclima Balti tarnib 70-80% õmblustöödest Norra Aclimale ning ülejäänud on allhangitud teistest balti tekstiilitööstustest.  „Meile on õmblustöid tehtud balti riikides 1994. aastast alates. 1999. aastast otsustasime oma üksusega alustada Valgas eesmärgiga sulgeda õmblusüksus Norras. Nii kolisimegi töömahuka osa tootmisest Eestisse,“ rääkis Johansen. 

Ettevõtte müük kasvas 2009. aastal 30%. Aclima on pereettevõte ja  kuulub 100% Johansenide perele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700