Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käo sõnul ei kaotanud Iivi Saar tööd Läti fiasko pärast

NG Investeeringute suuromanik Jüri Käo ütleb, et kuigi neil ei ole A-Selveri juhatuse liikmele Iivi Saarele ühtki "professionaalset" etteheidet, otsustas nõukogu siiski ainult ühe juhatuse liikmega jätkata.

Käo sõnul olid tema jaoks Tallinna Kaubamaja majandustulemused ootuspärased, sest NG Investeeringute omanikud hoiavad neile kuuluvatel firmadel pidevalt silma peal.

Samas tunnistas Käo, et nii sügavat majanduslangust ei osanud ta Lätis küll ette näha.

"Sellist kriisi ei osanud ette näha ükski analüütik, maailmapank, IMF ega rääkimata Tallinna Kaubamaja aktsionäridest. Uuele turule minek nõuab palju aega. Seda protsessi sai pikalt ette valmistatud, aga kahjuks sattus selle projekti realiseerimine kõige kehvemale ajale," nentis Käo.

Suurärimehe sõnul tegi nõukogu kindlasti õige otsuse Läti kuue selveri projekt külmutada.

"Kui ajad paremaks lähevad, siis vaatame edasi, mis saab. Seni peame aga neid hooneid valvama, kütma ja tervena hoidma. See küll maksab, aga kordades vähem, kui oleksime neis raha lihtsalt ahju kühveldanud," leiab Käo.

Ta eitab, justkui oleks Iivi Saar saanud hundipassi seetõttu, et ei teinud A-Selveri juhatuse liikmena õigeaegselt nõukogule ettepanekut "Läti" külmutada.

Iivi Saare töökoht oleks kadunud ka juhul, kui oleksite Lätis näiteks 100 miljonit krooni kasumit teeninud?

"Kui me ei oleks pidanud Läti projekti külmutama, siis oleks kõik endine küll, jah," andis Käo samas mõista, et Saarele ikkagi pandi süüks Läti projekti kokkukukkumist.

Käo lisas, et 2008. aastal, mil Iivi Saarest sai A-Selveri juhatuse liige, võeti ta eelkõige selleks ametisse, et Läti selveritega tegeleda.

Mis puudutab Eesti jaekaubanduse lähitulevikku, siis I kvartali osas Käo ülemäära optimistlik ei ole. Samas usub Käo, et alates maikuust võib olukord märksa paremaks minna. Ta ennustab aasta teises pooles isegi väikest kasvu.

"Euro süstib kindlasti tarbijatesse optimismi ja julgust tulevikku vaadata. Kui deposiitides seisvatest miljarditest kasvõi pisut majandusse jõuaks, muutuks olukord oluliselt päikeselisemaks. Arvestades seda, et kroonihoiuste intressid on jõudsalt langenud, siis inimesed hakkavad neist kindlasti raha välja võtma ja eks mingi osa tuleb sellest ka kaubandusse," loodab Käo,

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700