Autor: Kaubandus.ee • 11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko kohtuasja osapooled end süüdi ei tunnistanud

Harju maakohus lõpetas täna ASi Liviko ning OÜ Forgola Groupi (endine Offex Group) kartellileppe süüasja kohtuliku uurimise, kumbki ettevõte end kartelli sõlmimises süüdi ei tunnistanud.

Eelmisel nädalal alanud protsessil kinnitasid Liviko juhataja Janek Kalvi ja Forgola üks omanikest Igor Zavizion, et ei tunnista oma süüd konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises, süüd eitasid ka juriidiliste isikutena kohtu all olevad Liviko ja Forgola Group. Forgola juhatuse liige Aleksandr Skoblov eitas konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisele kaasaaitamist, teatas ERR.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi seisnes kartellilepe selles, et kokkuleppe järgi ei tohtinud nende ettevõtete toodetud või sissetoodud ning siinsetes poodides müüdava pooleliitrise viina hind olla madalam kui 59,90 krooni.

Kohtulahendit on oodata mai viimastel päevadel, sest protsessi kohtunik Sten Lind asub 1. juunist ametisse Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumis.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700