Autor: Kaubandus.ee • 28. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuborg haaras 1,5 kuuga 17% premium-õlle turust

Saku Õlletehas on müünud pooleteise kuuga Eestis 1,2 miljonit pudelit maailmas populaarset premium-klassi õllebrändi Tuborg, millega hõivati 17% premium-klassi õlleturust.

Saku Õlletehase müügidirektori Margus Kasteini sõnul tõi uus bränd maailmaklassi õlled eestlastele lähemale ja kasvatas premium-õlle turuosa tervikuna. "Rõõm on näha, et eestimaalased hindavad lisaks kvaliteetsele kodumaisele õllele ka tunnustatud rahvusvahelist brändi. Tuborg on olnud kiire tõusja pea igal turul, kuhu õllebränd sisenenud on ning Eesti ei jää selles osas sugugi teistele alla," sõnas ta.

Kastein lisas, et Saku on Tuborgi müügitulemustega väga rahul. "Pooleteist kuu müük annab tunnistust sellest, et eestimaaalsed on uue õlle hästi vastu võtnud – pea iga eestimaalane on joonud pudeli Tuborgi õlut," kinnitas ta.

Tuborg on lühikese ajaga tõusnud üheks kõige populaarsemaks õllemargiks maailmas. Viimase viie aasta jooksul on Tuborgi tootmine suurenenud 79% ning 2008. aastal ületas see miljardi liitri piiri. Uutel turgudel nagu Norra, Horvaatia ja Venemaa kuulub Tuborgile ligi 30% kasumlikust premium-õlle segmendist. Tuborgi õlu on müügil rohkem kui 70 erinevas riigis.

Tuborgi hakati tootma Taanis 1873. aastal. Selle aja esimene pilsner-tüüpi õlu pakendati äratuntavasse rohelisse pudelisse. Tuborg sisaldab 4,6% alkoholi.

Saku Õlletehas on Carlsbergi kontserni kuuluv Eesti vanim ja suurima turuosaga õlletööstus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700