Autor: Kaubandus.ee • 12. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi käive kukkus pool miljardit krooni

Rimi Eesti Foodi mullusest aastaaruandest selgub, et poeketi käive langes aastaga kaheksa protsenti ehk 5,6 miljardile kroonile.

"Ettevõtte tegevuskeskkonna üldist arengut mõjutas 2009. aastal üleilmne majanduse jahtumine – see tõi endaga Eestis kaasa tööpuuduse järsu

kasvu, mis oluliselt kogutarbimist ja -nõudlust mõjutas," seisab ettevõtte tegevjuhi Sven Christer Östholmi allkirjastatud aruandes.

See omakorda põhjustas toidukaubanduse turul jaehindadele väga tugeva hinnasurve allapoole, väidab poeketi juht.

"Lisaks hindade alanemisele vähenes klientide alanenud ostujõu tõttu müügimaht ka koguseliselt. Kuna tarbijad olid 2009. aastal palju hinnatundlikumad kui enne, muutus nende jaoks järjest olulisemaks ostmine erinevate kampaaniate ajal, mida viis arvukalt läbi ka Rimi Eesti Food," kirjutab Östholm.

Kui 2008. aastal ulatus ettevõtte käive 6,12 miljadi kroonini, siis mullu jäi see 5,6 miljardi lähistele. Ka kasumit Rimi eelmisel aastal enam ei teeninud. 2008. aasta 59,8 miljoni kroonise kasumi asemel teeniti mullu umbes sama palju kahjumit ehk 61,6 miljonit krooni.

Mõnevõrra vähenes ka ettevõtte töötajate arv 2008. aasta 2599 inimese tasemelt 2234 inimeseni eelmisel aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070