Autor: Kaubandus.ee • 26. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijakaitse: Tallinna taksohinnad erinevad kordades

Tarbijakaitseameti augustikuu hinnavaatlus tuvastas mitmekordselt erinevad taksohinnad.

Augustis vaatles tarbijakaitseamet kaupade ja teenuste hindu Tallinnas ja Tartus. Olulisi hinnamuudatusi ei täheldatud, erinevused ilmnevad vaid üksikute kaupade lõikes ning sedagi nii tõusvas kui langevas suunas.

Suured hinnaerinevused tulid vaatluse käigus ilmsiks taksoteenuste osas. Tallinnas tegutseva Sõbra takso ühe kilomeetri tariif on kaks korda odavam kui sama teenust pakkuva Linnatakso tariif.

Mitmekümneprotsendised erinevused on ka ajatariifide ja alustamistasude osas. Odavaim ootetund vaadeldud pakkujatest on Saksa Taksol, makstes 116 krooni, kalleim Linnataksol – 239 krooni.

Kõige soodsam vaadeldud taksoettevõtetest on Sõbra Takso, kelle kilomeetritariif on 5 krooni ja 30 senti, alustamistasu 35 krooni ning ootetund 115 krooni. Järgneb Saksa Takso 5,4kroonise kilomeetritariifiga, 34kroonise alustamistasu ning 116kroonise ootetunniga.

Viimasel ajal tähelepanu keskmesse tõusnud leivatoodete hinnatõusu tõttu teravdas ka tarbijakaitseamet pilku just eelmainitud toodete hindade suhtes. Kui juulis tõusis leivapätsi hind keskmiselt kümme senti, siis augustis juba 20 sendi võrra. Võib tõdeda, et leiva hind on hiilivalt tõusnud. Seevastu eelnevatel kuudel tõusnud piimatoodete hinnad on augustikuuga veidi langenud, teatas tarbijakaitseamet.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700