Autor: Kaubandus.ee • 4. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euro "tüütu" kurss tekitab hinnatõusu?

Pindi Kinnisvara juhatuse liige ja Eesti kinnisvarafirmade liidu juhatuse esimees Peep Sooman leiab, et hinnatõusu taga ei ole mitte euro, vaid müüjate ja kaupmeeste inimlik ahnus, vahendab Delfi.

„Kui ikka 12kroonine banaanikilo tõuseb 99 eurosendile ja see neelatakse alla ja lüüakse käega, siis see ei ole hea. Kui neljas võim pidevalt näppu pulsil hoiab, siis ma arvan, et see hoiab ohjes ka ükskõik mis kauba müüja hindade tõstmisel,“ lausus Sooman.

„Meie õnnetus on see, et euro kurss ei ole inimestele mugav arvutada. Oleks kurss 1:2 või 1:4, siis oleks palju lihtsam. Kurss on tüütu ja pigem just tänu sellele, et see nii tüütu on, proovivad osad kaupmehed inimestel mütsi üle kõrvade tõmmata," arvas Sooman.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700