Autor: Kaubandus.ee • 20. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK III kvartali käive 1,52 miljardit on mullusega sama

ETK Grupi kolmanda kvartali netokäive oli 1,52 miljardit krooni, jäädes möödunud aasta tasemele.

ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on tarbijakäitumises võrreldes möödunud aastaga märgata mõningast optimismi. "Ostude arv oli ETK Grupi kauplustes tänavu kolmandas kvartalis 2,1 protsendi võrra mullusest suurem. Kasv pole küll suur, kuid loodetavasti siiski märk majandusliku olukorra kosumisest," märkis ta.

"Järgmise kvartali tulemustest saame näha, kas aasta algusest iga kuuga vähenenud langus on nüüd lõplikult peatunud ja müük pöördub aasta lõpukuudel kasvu poole," lisas Kusmin.

Suurim müük grupis oli 667,5 miljoni kroonise netokäibega kauplusteketil Konsum, see kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 4,9%. A ja O keti netokäive oli vaadeldaval perioodil 368,4 miljonit krooni, mis on 2009. aastaga võrreldes 8,2% suurem. Maksimarketi kauplusteketi kolmanda kvartali netokäive 220,9 miljonit krooni on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes langenud 8,4% ning keti kaupluste arv vähenenud ühe kaupluse võrra.

ETK 2010. aasta esimese üheksa kuu käive oli 4,16 miljardit krooni. Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal ETK käibest üheksa kuu kokkuvõttes oli järgmine: Konsum 45%, A ja O 23%, Maksimarket 15%. Muude kaupluste käibe osakaal grupi käibest moodustas 17%.

Kehtivaid Säästukaarte oli märtsi lõpu seisuga 309 800 kliendil. Säästukaardi klientide ostude osakaal kogu grupi jaekäibest moodustas 53%.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK-le kuuluvad Maksimarketi, Konsumi, A ja O, E-Ehituskeskuse, Säästu, Meieri ja Säästukaardi kaubamärgid. ETK grupil on 366 müügiüksust üle Eesti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700