Autor: Kaubandus.ee • 11. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: tagasilöök Saksamaal ei mõjuta Eestit

ASi Standard juht Enn Veskimägi ütles novembri ekspordinumbreid ja Saksamaa jaekaubanduse langust kommenteerides, et see ei mõjuta Eestit kuigivõrd.

Kuna Eesti eksporti veavad endiselt Rootsi, Soome ja Venemaa, ei mõjuta Saksamaa jaekaubanduse langus siinset eksporti kuigi palju, leidis Veskimägi.

"Ma ei ütleks, et meil pole Saksamaast sooja ega külma, mina müün Saksamaale küll, aga projektiturule. Oleme seotud suurte rahvusvaheliste hotellikettidega, mis uuendavad sisustust erinevates riikides ja see teeb meie olukorra paremaks," rääkis ta.

Veskimägi märkis, et jaekaubanduse langus annab tootjale tunda alles kvartali pärast, mitte varem. Detsembris avaldas Eesti Konjunktuuriinstituut, et puidu- ja mööblitööstuses mingit kasvu veel ei ole. "Kui kinnisvarasektoris krahh ära käis, toimetasime meie veel aasta aega," ütles ta. "Nüüd on vaja oodata, et kopp jälle maasse lüüakse ja veel üks aasta, et müük minema hakkaks."

Veskimägi tõdes, et Standard müüb praegu küll, kuid kriisiaja hindadega, mis on üsna omahinna lähedal. Standardi eksport kasvas mullu, kuid milline käive siseturu müügist tuli, et soostunud Veskimägi veel avaldama.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700