Autor: Kaubandus.ee • 25. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver kasvatas käivet, kasumit ja turuosa

Eestis kasvasid aastaga nii Selveri käive, kasum, turuosa kui ka ostude arv ja keskmise ostu maksumus, teatas ettevõte.

„Aasta esimesel poolel jäid müügid 2009.aasta tasemele. Teine poolaasta tõi märgatava kasvu, sellele aitasid kaasa nii tarbijate kindlustunde paranemine kui edukad turunduskampaaniad. Oleme laiendanud ka sortimenti, parandanud kaupade kättesaadavust ning pannud rõhku oma köögi tootevaliku arendamisele,“ selgitas kasvunumbreid Selveri keti juht Andres Heinver.

Heiveri sõnul oli teisalt ka müüki pärssivaid mõjutajaid, näiteks müügimaksu kehtestamine pealinnas ning sügisel alguse saanud üldine toidukaupade hinnatõus.

Eestis teeniti mullu 11,9 miljonit eurot kasumit, eelneva aastaga võrreldes oli kasv 4,8 miljonit eurot.

 „Pingutasime kasumlikkuse tõstmise nimel kõvasti ning aastat kokkuvõtvad numbrid näitavad, et tulemuslikult,“ kommenteeris Heinver. „Optimeerisime äriprotsesse, tõstsime tööjõu efektiivsust, saavutasime kokkuleppeid püsikulude alandamiseks ning kasutasime paremini ära kontserniettevõtete loodavat sünergiat,“ avas ta kasumi kasvu tagamaid.

Selveri keti 2010. aasta netokäive oli 300,2 miljonit eurot ja puhaskasum 8,9 miljonit eurot. Eestis tegutsevate supermarketite käive oli 300,2 miljonit eurot ning kasum 11,9 miljonit eurot.

Eesti kapitalil tegutsevasse Selveri ketti kuulub 35 kauplust ning suurköök Eestis. 2010. aastal avati üks uus kauplus – Rannarootsi Selver Haapsalus. Selver kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni.

 

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757