Autor: Kaubandus.ee • 15. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seitse kauplejat rikkus hinna avaldamise nõudeid

Tallinna ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse eile läbi viidud kontrollreidil pealinna kaubandus- ja teenindusasutustesse, kus tuvastati seitse hinna avaldamise nõuete vastu rikkuvat kauplejat. Neist viiel korral alustati ka väärteomenetlust. 

Võrreldes möödunud aasta detsembrikuu hindadega fikseeriti hinnatõus neljal korral (kolmes kaupluses ja ühes teenindusettevõttes). Näiteks oli ühes poes tõusnud pestud porgandi kilohind 72% – kui enne maksis 0,25 eurot, siis nüüd 0,43 eurot.

Teises kaupluses tõusnud aga õuna kilohind 29% – enne 0,89 eurot, nüüd 1,15 eurot ja toiduõli Olivia (1 liiter) hind tõusnud 25% (enne 2,03 eurot, nüüd 2,53 eurot). Ühes teenindusasutuses oli kallinenud aga meeste kingakontsaplekkide vahetus 53% (enne 5,10 eurot, nüüd 7,80 eurot) ja naiste kingakontsaplekkide vahetus 29% (enne 4,50 eurot, nüüd 5,80 eurot).

Tallinna tarbijakaitse teenistus jätkab aasta algusest regulaarselt tehtavate kontrollreididega pealinna kaubandus- ja teenindusettevõtetesse. Kaebuste alusel kontrollitakse, et tarbijaid ei petetaks, hindasid ei ümardataks ülespoole ja kas ausa hinnastamise kokkuleppega liitujad on sellest ka kinni pidanud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700