Kaubandus.ee  • 15. märts 2011
Jaga lugu:

Seitse kauplejat rikkus hinna avaldamise nõudeid

Tallinna ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse eile läbi viidud kontrollreidil pealinna kaubandus- ja teenindusasutustesse, kus tuvastati seitse hinna avaldamise nõuete vastu rikkuvat kauplejat. Neist viiel korral alustati ka väärteomenetlust. 

Võrreldes möödunud aasta detsembrikuu hindadega fikseeriti hinnatõus neljal korral (kolmes kaupluses ja ühes teenindusettevõttes). Näiteks oli ühes poes tõusnud pestud porgandi kilohind 72% – kui enne maksis 0,25 eurot, siis nüüd 0,43 eurot.

Teises kaupluses tõusnud aga õuna kilohind 29% – enne 0,89 eurot, nüüd 1,15 eurot ja toiduõli Olivia (1 liiter) hind tõusnud 25% (enne 2,03 eurot, nüüd 2,53 eurot). Ühes teenindusasutuses oli kallinenud aga meeste kingakontsaplekkide vahetus 53% (enne 5,10 eurot, nüüd 7,80 eurot) ja naiste kingakontsaplekkide vahetus 29% (enne 4,50 eurot, nüüd 5,80 eurot).

Tallinna tarbijakaitse teenistus jätkab aasta algusest regulaarselt tehtavate kontrollreididega pealinna kaubandus- ja teenindusettevõtetesse. Kaebuste alusel kontrollitakse, et tarbijaid ei petetaks, hindasid ei ümardataks ülespoole ja kas ausa hinnastamise kokkuleppega liitujad on sellest ka kinni pidanud.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt