Autor: Kaubandus.ee • 17. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased ostavad Kristiine Keskuse

Soome firma Citycon sõlmis Pro Kapitaliga lepingu Tallinna Kristiine kaubanduskeskuse ostmiseks 105 miljoni euro eest.

Põhjamaade kaubanduskinnisvara arendaja, Tallinnas asuva Rocca al Mare Kaubanduskeskuse omanik Citycon OYJ sõlmis AS-iga Pro Kapital kokkuleppe, mille kohaselt ostab umbes 105 miljoni euro (1,6 miljardi krooni) eest Pro Kapitalile kuuluva Kristiine Kaubanduskeskuse.

Ostu-müügi tehing, mis vajab konkurentsiameti heakskiitu, plaanitakse lõpule viia 2011. aasta esimesel poolel. Citycon finantseerib ostu olemasolevate krediidivõimaluste arvelt.

“Kristiine Keskuse omandamine on üks osa Cityconi strateegiast laieneda meie põhiturgudel. Kavatseme ka edaspidi otsida võimalusi kapitali efektiivseks investeerimiseks, ettevõtte kasvuks ja rahavoogude mitmekesistamiseks,” ütles Cityconi investeeringute juht Yariv Marom.

Kristiine Kaubanduskeskus, mille neto-kaubanduspind ulatub 42 600 ruutmeetrini, on Rocca al Mare järel suuruselt teine kaubanduskeskus Tallinnas. Cityconi Baltimaade ärijuht Mati Pops lausus, et ostu-müügi tehing ei too kaasa olulisi muudatusi Kristiine Keskuse igapäevatöös. “Kristiine on tuntud ja majanduslikult hästi toimiv kaubanduskeskus, millel on kvaliteetne rentnikebaas ja väljakujunenud klientuur. Kaubandusettevõtete konsolideerumine on ülemaailmne trend ja ka antud tehing tugevdab Cityconi positsiooni nii Eestis kui kogu Baltikumis,” ütles Pops.

Enam kui 170 kaubanduspinda koondava Kristiine Kaubanduskeskuse mõjupiirkonnas elab 270 000 linnaelaniku. Keskuse ankurrentnikeks on Prisma ja Marks & Spencer. 1999. aastal ehitatud Kristiine Keskus laienes eelmise aasta augustis rohkem kui 12 000 ruutmeetri võrra.

Citycon OYJ on jaekaubanduspindade haldamisele ja arendamisele spetsialiseerunud ettevõte. Koos Kristiine Keskusega omab ja opereerib Citycon kokku 35 kaubanduskeskust ning 46 muud jaekaubanduskinnisvara Soomes, Rootsis, Eestis ja Leedus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757