Autor: Kaubandus.ee • 5. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Columbus IT võitis Lätis suure jaemüügi keti

Microsoftiga tihedalt koostööd tegev Taani IT konsultatsioonifirma Columbus IT on äsja kinnitanud suure tellimuse, ettevõtte kinnitusel on tegu Läti suurima jaemüügiketiga.

Kokkulepe sisaldab Columbus IT jaemüügi lahenduse tarnet, strateegilist planeerimist ja rakendamist, konsultatsiooni ning standardset tarkvara, kirjutab majandusuudiskiri news2biz Latvia.

“Meil on juba olemas Tallinna Kaubamaja Eestis ja lastekaupade kett Leedus, kuid võib öelda, et see on meie jaemüügilahenduse läbilöök Lätis,” rääkis Columbus IT juhatuse esimees Ivo Suursoo.

Börsiteate infost võib välja lugeda, et tegemist on Läti jaemüügi keti Elkoriga, millel on seitse kauplust Riia piirkonnas, kuid Columbus IT keeldub seda kinnitamast.

Leping ei mõjuta otseselt  ettevõtte töötajate arvu Balti riikides, kus Columbus IT-l on Leedus 70, Lätis 30 ja Eestis 60 töötajat.

“Eesti on kriisi ajal püsinud samal tasemel, samas kui Lätis ja Leedus on toimunud umbes 30protsendiline töötajate arvu langus. Praegu näeme suurimat kasvu Leedus, kus me koondasima kriisi ajal ka kõige rohkem töötajaid. Läti liigub õiges suunas, kuid Balti riikidest kõige aeglasemalt,” rääkis Suursoo.

Elkor alustas hiljuti kahte uut tegevussuunda, mille käigus lisati kauplustele toiduosakonnad ja alustati ulatuslikku internetiäri.

Läti jaekaubandusketile loodud lahendus koondab kümme väikest ärisüsteemi ühte suurde süsteemi, mis põhineb jaemüügilahendusel ja Microsofti platvormil. Lahendus on arendatud just selleks, et hõlbustada kogu ettevõtet hõlmavaid protsesse ja luua sellega konkurentsieeliseid. Süsteem rakendatakse töösse lähikuudel.

Columbus IT pakub peamiselt Microsoft Dynamicsil põhinevaid integreeritud ärilahendusi jaekaubanduse, toidu- ja tööstusseadmeid tootvatele ettevõtetele. Columbus IT on üks juhtivaid Microsoft Dynamicsi konsultatsioonifirmasid, kus töötab üle 1000 inimese enam kui 25 riigis. Ettevõtte kliendibaas hõlmab umbes 5000 ettevõtet.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757