Autor: Kaubandus.ee • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK grupp tegi käibeks ligi 82,5 miljonit eurot

ETK grupi 2011. aasta esimese kvartali netokäive oli 82,5 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 7,3 protsenti, teatas kaubanduskett.

Grupi suurimat käivet näitas 39,1 miljoni eurose netokäibega kauplusekett Konsum, kasvades aastataguse perioodiga võrreldes 8 protsenti.

Konsumi ketti kuulus käesoleva aasta märtsi lõpu seisuga 66 kauplust, mis on kolm kauplust enam, kui aasta tagasi. A ja O keti netokäive oli vaadeldaval perioodil 18,6 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 11,6 protsenti. Nelja uue kaupluse lisandumisega kuulub märtsi lõpu seisuga ketti 162 kauplust. Maksimarketite esimese kvartali netokäive oli 12,2 miljonit eurot, tõustes eelmise aastaga võrreldes 7,2 protsenti.

ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul kasvas ETK grupp aasta alguskuudel mõnevõrra kiiremini kui turg tervikuna. „ETK Grupp kasvas aasta esimesel kahel kuul 6,8 protsenti, samas kui kogu toidu- ja esmatarbekaupade turg kasvas vaid 4,4 protsenti, sealhulgas spetsialiseerimata kauplused, kus on ülekaalus toidukaubad ja joogid, 3,9 protsenti. Positiivne on, et eurole üleminek võeti ostjate poolt mõistvalt vastu ning oletused tarbimise langusest ei leidnud praktikas kinnitust ,“ ütles Kusmin.

Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal ETK grupi käibest aasta esimeses kvartalis oli järgmine: Konsum 47 protsenti, A ja O 23 protsenti, Maksimarket 15 protsenti. Muud kauplused moodustasid kogu käibest 15 protsenti.

Esimese kvartalis vormistati ETK Grupi kauplustes ligi  6500 uut Säästukaarti, kokku oli kehtivaid Säästukaarte märtsi lõpu seisuga enam kui 316 000.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK gruppi kuulub 19 tarbijateühistut üle Eesti, kokku 366 müügiüksusega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700