Autor: Kaubandus.ee • 5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horm: kui toode liiga hästi müüb, on hind paigast ära

Kui mõni toode korraga liiga hästi müüma hakkab, on hind paigast ära, rääkis Maag Lihatööstuse juht Olle Horm Äripäeva müügikonverentsil.

Horm lisas, et kliendi soovid on täitmiseks, kuigi vahel tuleb nutt peale. Ettevõtte juhi ülesanne on Hormi sõnul tagada isiklikult, et kliendid saaksid seda, mida nad tahavad. Kuna Eestis on 100 lihatööstust, pole lihatoodete hinnad toiduainete üldisele tõusule vaatamata veel kerkima hakanud. Valitseb väga tihe konkurents.

Maag Lihatööstusele kuulub Rakvere Lihakombinaadi järel turul teine-kolmas koht. Samas, kui Rakvere Lihakombinaadile on pea kõik uksed valla, peab Maag kõvasti pingutama, et oma uudistooteid kaubanduskettide sortimenti saada. Viis suurklienti annavad 70% kogu ettevõtte käibest ja seetõttu on suhted kaubanduskettidega üliolulised.

Et müük toimiks, tuleb ettevõtte müügimeeskonda nii motiveerida kui ka kontrollida, leiab Horm. „Eesti vanasõna, et kurvast persest ei tule rõõmsat peeru, kehtib müügimeeskonna puhul täiesti,“ ütles Horm.

Samas on müügimeeste autodel GPS-seadmed, millega kontrollitakse, kus nad üle Eesti parasjagu asuvad, mis kell kodust väljuvad ning sinna naasevad. Omal soovil pole Maagist Hormi ajal ükski müügimees lahkunud, kuid kahele on tehtud ettepanek ära minna.

„Tuleks vältida ka klannide ja perekondade teket. Kui ilusad poisid-tüdrukud hakkavad liiga hästi läbi saama, mõtlevad nad, kus kohtuda ja pidu panna, fookus müügitöölt hajub,“ selgitas Horm.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700