Autor: Kaubandus.ee • 6. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: poole käibe kasvust tõi toidu kallinemine

Maxima käives kasvas esimeses kvartalis 7,5 protsenti, ligi pool käibe kasvust oli seotud toiduainete kallinemisega. Hinnatõusu osa käibe kasvus peaks edaspidi vähenema.

Võrreldes mulluse esimese kvartaliga kasvas Maxima käive tänavu  esimese kolme kuuga 7,5 protsenti, 63 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Maxima Eesti OÜ  tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on tarbimisaktiivsus püsinud viimastel kuudel selgelt tõusutrendis. “Kahjuks on ligikaudu pool käibe kasvust seotud toiduainete kallinemisega kõikjal maailmas, samas kasvavad iga kuuga üha kiiremas tempost ka müügimahud,” märkis Pacesa. Hinnatõusu osa käibe kasvus edaspidi väheneb. Tarbijad eelistavad endiselt kampaaniatooteid ja ostlevad agaralt odavmüükidel, toodete arv ostukorvides aga kasvab.

Kiire käibe kasv jätkus ka aprillis. Näiteks oli tänavune lihavõttepühede käive rekordiline - võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas käive 18 protsenti.

Käibe kasv julgustab Maximat Eestis investeerima nii kaupluste avamisse kui ka töökohtade loomisse. “Oleme tänavu avanud kaupluse Paldiskis ja Tallinnas, kokku loodame sel aastal avada kümmekond kauplust ja luua 700 uut töökohta,“ ütles Pacesa. „Juba suvel on plaanis avada kauplused Rakveres, Kohtla-Järvel, Märjamaal, Elvas, Räpinas ja Tartus. Sügisel avame lõpuks ka oma esimese Maxima XX supermarketi Tallinnas.“ 

Balti riikide suurimal kaupluseketil Maxima  on 440 kaubanduskeskust, neist 217 asub Leedus, 131 Lätis, 56 Eestis and 36 Bulgaarias. Kontsernil on kokku ligi 25 000 töötajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070