Autor: Kaubandus.ee • 26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amet: aastaga enim kallinenud kohvi ja suhkur

Tarbijakaitseameti mais Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Kuressaares tehtud hinnavaatlustest selgus, et võrreldes aastatagusega on kõige enam kallinenud kohvi ja suhkur.

Kõige soodsam ostukorv oli hinnavaatluse põhjal Kuressaare Säästumarketis, kalleim aga Jõhvi Selveris.

Maikuus odavnesid mitmete köögiviljade hinnad, välja arvatud värske kapsas ja odavad õunad, mille hinnad olid võrreldes eelmise kuuga tõusnud. Samuti tõusis odavaima suhkru kilohind, mis aprillis oli veel keskmiselt 1,13€, kuid mais 1,23€. Kui võtta aluseks eelmise aasta maikuu suhkru hinnad vahemikus 0,6 € - 0,8 €, on hinnad tõusnud veidi enam kui kaks korda. Soodsaim suhkur 1,18€ oli käesoleva aasta mais müügil Säästumarketites ja Maksima X kauplustes.

Maikuu suurim hinnamuutuja on olnud Pauligi kohv President, mille 500 grammise paki hind jätkuvalt tõuseb, ulatudes olenevalt poest mais juba 5,25€-ni. Keskmine hind jäi 4,57€ juurde. Eelmise aasta maikuus oli sama kohvi hind vahemikus 2,6 – 3,3 €.

Võrreldes aastatagusega on tõusnud kõikide kohvide hinnad – nt Kulta Katrina (500g) maksis eelmisel aastal 2,7 – 3,2 €, käesoleva aasta maikuus 4,25 – 4,9 €; Gevalia (450g) oli eelmise aasta mais 2,9 – 3,2 €, nüüd aga 3,9 – 4,9 € pakk.

Werol Tehaste rapsiõli 1 liitri hind on aasta alguse keskmise hinnaga (1,90€) võrreldes muutunud 36% ning maksis mais keskmiselt 2,60€ liitri eest. Eelmise aasta maikuus maksis nimetatud õli vahemikus 1,53 – 1,9 €.

Võrreldes eelmise kuu hindadega ei ole mais iluteenuste osutajad - meeste- ja naiste juustelõikus ning maniküür - oma hindasid tõstnud. Samuti on hinnad stabiilsed püsinud pangateenustel, keemilise puhastuse ning ujula teenustel.

Kingsepateenustest on kontsaplekkide vahetus Saaremal kallinenud ligikaudu 10%.

Taksofirmadest on oma tariife tõstnud Sõbratakso Tallinnas. Keskmine hinnatõus on 15,8%, kõige enam tõusis 1km tariif 0,34€-lt 0,42 €-le . Aasta tagasi oli Sõbra Takso 2 km tariif ca 0,3 €.

Toitlustusettevõtetest on hinnad tõusnud nii söögil kui joogil Alfredi pubis ja restoranides Beer House Tallinnas kui ka Sõprade Juures ja Püssirohukeldris Tartus. Tass kohvi maksab maikuus alates 0,6st kuni 1,8€-ni  (viimast restoranis BeerHouse). Eelmisel aastal jäi kohvi hind toitlustusasutustes hinnavahemikku 0,58 – 1,6 €.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757