Autor: Kaubandus.ee • 31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ikeas plahvatasid pommid

Kolmes Ikea eri riigis asuvas mööblimajas plahvatasid väikesed lõhkekehad. Inimesed viga ei saanud. Politsei oletab, et plahvatuste taga on väljapressimine.

Pommid plahvatasid eile õhtul Belgias Gentis, Prantsusmaal Lommes ja Hollandis Eindhovenis. Gentis plahvatas ühes Ikea filiaalis pea samaaegselt koguni kaks lõhkekeha. Lõhkekehad olid peidetud piimapakkide sisse, mis omakorda olid asetatud palettide alla. Eindhovenis plahvatas üks Ikea ette parkimisplatsil asuvasse prügikasti peidetud pakk.

Plahvatuste tagamaad on alles selgitamisel, kuid politsei oletab, et tegemist on väljapressimistega. Nimelt on viimastel aastatel Hollandis tehtud Rootsi mööblikontsernile mitmeid ähvardusi. Ikea pressiesindaja Charlotte Lindgren lükkas selle oletuse tagasi. „Mingeid ähvardusi tehtud ei ole,“ ütles Lindgren. „Me ei tea, mis nende väikeste plahvatuste taga on ja me ei taha ka osaleda spekulatsioonides.“

Lindgreni sõnul otsiti kõik mööblimajad läbi ja midagi ohtlikku ei leitud. Kõik poed on täna avatud nagu tavaliselt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700