Autor: Kaubandus.ee • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sportland plaanib avada Baltimaade suurima spordikaupade kaupluse

AS Süda Maja ja Sportland Eesti AS sõlmisid üürilepingu Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargis spordikaupade kaupluse avamiseks. 2000 m² paiknevast kaubanduspinnast saab Baltimaade suurim eraldiseisev spordipood. Avamine on planeeritud 2012. aasta teise poolde, teatas Sportland.

„Oleme otsinud uut kauplusepinda eelkõige suuremamõõtmeliste spordikaupade nagu jalgrattad, jõusaalivahendid, korvpallikonstruktsioonid, kuid ka jalgpallivarustus ja  talispordivahendid paremaks presenteerimiseks ning müümiseks,“ sõnas Sportland Eesti AS juhatuse esimees Gerd Kiili.  „Ameerikanurga kontseptsioon on just selline, mida vajame – seal luuakse kaubanduspark, mis asub linnast väljas, kuid on samas lihtsa ja kiire ligipääsuga asukohas ning mille mõistlikud rendihinnad lubavad suurtel müügipindadel laiemat kaubavalikut pakkuda. Eestis on selline kontseptsioon esmakordne, kuid mujal maailmas on see ära proovitud ja töötab.“

Sportlandi kauplus on osa Ameerikanurga kaubanduspargi esimeses etapis ehitatavast umbes 20 000 m² kaubanduspinnast, mis on plaanis avada 2012. aasta lõpuks. „Sportlandi kauplus tuleb hüpermarketi hoonesse koos ETK uue kaupluse ning mõningate väiksemate kaubanduspindadega,“ selgitas AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste.

Murruste sõnul käivad endiselt läbirääkimised mitmete potentsiaalsete tootjapoe rentnikega nii Eestist kui väljastpoolt. „Eestis on tootjapoe (outlet - ingl k) formaati väga väikeses mahus kasutatud, kuid kindlasti on sellel siin oma nišš olemas. Selle kontseptsiooni edu tagab just ümbritsev keskkond – kui meil õnnestub paljud outlet-kauplused ühte kohta koondada, võidavad sellest nii tarbijad kui ka kaubandusettevõtted,“ märkis Murruste. „Lisaks on kaubandusettevõtetel võimalus rajada oma laod ja logistikakeskused samasse parki, mis aitab kulusid märkimisväärselt kokku hoida.“

Lisaks kauplustele tulevad Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki toitlustuskohad, bensiinijaam, hotell ning vabaajaveetmise võimalused. Parki on loodud ka keskkonnasõbraliku tootmise võimalused. Ameerikanurga hakkab pakkuma tööd ligi 3000 inimesele.

Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark asub Rae vallas, Jüri asula vahetus läheduses, 10 km kaugusel Tallinna linnapiirist, kesklinnast jõuab Ameerikanurgale 15 minutiga. Park külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi suurus on 84 hektarit. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistakapargi müügikorraldust juhib ning tehingut vahendas DTZ Stockholmi kontor. DTZ on üks maailma suurimaid, Londoni börsil noteeritud, kinnisvaraalase nõustamise ettevõte, millel on 10 000 töötajat ning esindused 42 riigis.

Sportland Eesti AS on spordi- ja vabaajakaupade jaemüüja Eestis, omades erinevate kontseptsioonide all 34 kauplust ja pakkudes tööd ligemale 400 inimesele.

AS Süda Maja on 1999. aastal asutatud ettevõte, mille põhitegevusteks on kinnisvara arendamine ja haldamine. Süda Maja põhineb 100% Eesti investorite kapitalil.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757