Autor: Kaubandus.ee • 22. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK ehitab poode juurde

ETK Grupp avab sel sügisel uued Konsumi poed Otepääl ja Võhmas ning laiendab Paide Konsumit ja Viljandi Maksimarketit. ETK II kvartali käive kasvas aastatagusega võrreldes 11,6% 102,6 miljoni euroni.

ETK Grupi suurimat käivet näitas 48,4 miljoni euroga Konsumi kauplusekett, mille rahavoog kasvas mullusega võrreldes 17,6%. Tänavu II kvartalis avas ETK uued Konsumid Muhumaal Liival ning Tallinnas Virbi tänavas ja Akadeemia teel, teatas ETK turundusdirektor Monika Heinrand.

Uute poodide ehitamine ja olemasolevate laiendamine jätkub ka lähitulevikus, kinnitas Heinrand. Sügisel avatakse uued Konsumi poed Otepääl ja Võhmas ning peale selle laiendatakse ka Paide Konsumit ja Viljandi Maksimarketit.

Lisaks Konsumi oluliselt paranenud tulemustele kasvas II kvartalis A ja O keti netokäive (23,2 miljoni euroni ehk 11%) ning ka Maksimarketite käive paisus ligi 6% 14,7 miljoni euroni.

Kokku kuulus II kvartali seisuga ETK Gruppi 68 Konsumi, 162 A ja O ning 7 Maksimarketi poodi.Kuigi ETK Grupp on tänavu kasvanud kiiremini kui toidu- ja esmatarbekauba turg tervikuna, ei söanda Heinrand öelda, kas neil on õnnestunud kliente teistelt poekettidelt üle lüüa. „Kuna kõigi suuremate toidu- ja esmatarbekauba jaekaubanduskettide poolt II kvartali andmeid avaldatud ei ole, siis kahjuks täpsemalt kommenteerida hetkel võimalik ei ole,” nentis ta.Samuti ei taha Heinrand rääkida ETK kasumist/kahjumist, öeldes vaid, et selle avaldavad nad majandusaasta lõpus.II kvartalis hankis ligi 6500 inimest endale ETK Säästukaardi, kasvatades kliendikaardiomanike arvu 338 400ni.ETK Grupi poolaastakäive oli tänavu üle 185 miljoni euro. Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal käibes jagunes järgmiselt: Konsum 47%, A ja O 22%, Maksimarket 15% ning muud poed 16%.ETK 2010. aasta netokäive oli ligi 360 miljonit eurot. Gruppi kuulub 19 tarbijateühistut üle Eesti kokku 366 müügiüksusega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070