Eesti Vabaõhumuuseumis leivapäeval kuulutati äsja aasta parimaks mahetootjaks Jaan ja Anne Kiideri Riido talu ning parimaks tooteks Katrin Seppa-Silmere šokolaadikreem kamaga.
Parima mahetootja kategoorias tuli teisele kohale Raido Raba Uus-Vainu talu ning kolmandale kohale Kaire Vannas. Toodete arvestuses pälvis teise koha Kaasiku Mahetalu oma õunamahlaga ning kolmanda koha vääriliseks tunnistati Edgar Kolts mustikakrõpsudega, samuti leidis tootekategoorias äramärkimist Taali Mesila taruvaiguga metsamesi.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul soovitakse konkurssidega tunnustada tootjaid, kes panustavad mahetoidu tootmissesse ning tarbijaid, kes oskavad väärtustada puhast toitu.
„Ülimalt positiivne on tõdeda, et eestlased on muutunud teadlikumaks ja seeläbi ka nõudlikumaks ning teevad oma tarbimisvalikuid tervisliku puhta toidu kasuks,“ nendib Seeder.
Parima tootja ja toote valis välja erialaspetsialistidest koosnev žürii. Toodete hindamine toimus Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul.
Tootjakonkursile kandideeris 10 mahetootjat üle Eesti, tootekonkursile esitati 29 toodet 14 ettevõttelt.
Konkursid korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.
Seotud lood
Käesoleval aastal on Barbora tegemiste keskmeks heategevus ning aasta jooksul pööratakse tähelepanu erinevatele abivajajatele, kes kõik vajavad meie hoolt ja märkamist. Ettevõtte usub, et igaüks saab ümbritsevat maailma paremaks muuta ning seetõttu kaasab Barbora ka oma töötajaid erinevatesse vabatahtlikesse projektidesse. Heategevusaastat alustatakse projektiga "Anna Käppa", mis on suunatud varjupaigas viibivate koerte heaolu toetamiseks.