Autor: Kaubandus.ee • 10. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Langenud jäätisemüük pitsitas Premia käivet

Premia Foodsi kolmanda kvartali käibekasv ulatus 3,9%ni, ettevõtte müük küündis 24,1 miljoni euroni. Käibel aitas tõusta kalatoodete müük, kuid jäätis jäi kehva ilma tõttu möödunud aasta tulemusele üksjagu alla.

Premia Foodsi jäätise segmendi käive langes möödunud aasta 12 miljonilt 9,4 miljoni euroni ehk 21,7%.  Ettevõtte toob oma börsiteates välja, et kui 2010.aastal jäid Premia sihtturgudel tarbimist tunduvalt hoogustanud kuumad suveilmad kolmandasse kvartalisse, siis 2011.aastal sattusid soojad ilmad teises kvartalisse.

Seetõttu näitasid jäätisesegmendi kõik sihtturud, sealhulgas eriti Leedu ja Venemaa kui sesoonsusest enim mõjutatud turud, 2011.aastal paremaid müügitulemusi just teises kvartalis. Nii näiteks langes Premia müük Venemaal kolmandas kvartalis koguni 4,3 miljonilt 2,5 miljoni euroni.

Samas näitas aga tugevat kasvu Premia kala- ja kalatoodete segment, mille käive kasvas 6 miljonilt 8,6 miljoni euroni. Ehkki suur osa kalatoodete müügist annab Soome on Premia teatel teinud võimsa kasvu ka Baltimaad.

Ka külmutatud toodete müük on aastaga võrreldes märkimisväärselt kasvanud (4,8 miljonilt 5,6 miljoni euroni). "Külmutatud toodete müügis on esmakordselt pärast kriisiaega näha taastumist. Tubli müügikasv on külmkauba müügis olnud just kolmandas kvartalis," märgib Premia oma raportis.

Kolmanda kvartali kasuminumbreid Premia Foods täna veel välja ei toonud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070