Autor: Kaubandus.ee • 30. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABC King: detsembri müük kasvas 16%

Kingapoeketi ABC King tegevdirektori Enn Pareli sõnul kasvas neil jaemüük detsembris võrreldes 2010. aastaga 16%.

„Meie fookus jalatsiäris on olnud viimasel ajal kasumlikkusele. Oleme sulgenud neid poode, mis on tootnud kahjumit. Esimest korda üle pika aja oleme jõudmas sellisesse olukorda, kus kõik poed on kasumlikud,“ kommenteeris Parel.

Mis puudutab müügi kasvu, siis neljandas kvartalis oli väike vähenemine. „November oli näiteks võrreldes 2010. aasta novembriga oluliselt kehvem. Samas detsembris oli väga tugev kasv, ABC King ja Shu kasvatasid detsembris müüki 16% võrreldes 2010. aasta detsembriga," lausus Parel.

Parel selgitas, et kui 2010. aasta novembris olid suured lumetormid ja inimesed ostsid talvesaapaid, sellel aastal saapaid nii palju ei vajatud. "Kuna november oli nõrk, siis tänu sellele oli detsember tugevam ja osteti jalatseid topelt,“ märkis ta.

Pareli sõnul mõjutab ilm jalatsite ja rõivaste müüki, seega usub ta, et jaanuaris kasvab jalatsite ja rõivaste müük veelgi.

Statistikaamet teatas, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 5%. Hästi läks tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete kauplustel (kasv 9%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustel (kasv 7%).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757