Autor: Kaubandus.ee • 31. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK kasvatas eelmisel aastal käivet 

ETK Grupi 2011. aasta netokäive kasvas aastaga 8,7 protsenti ning tõusis 390,9 miljoni euroni, teatas ettevõte.

ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul oli eelmine aasta ühtmoodi keeruline nii jaekaubandusele kui ka tarbijatele.

„Kuigi toidukaupade jaemüügi kasv moodustas eurole üle minnes 2011. aasta jaanuaris 2,4%, jäi tarbimine siiski tagasihoidlikuks, sest inimesed alles harjusid uue rahaga. Kõige enam mõjutas toidukaubanduse tulemust juba 2010. aasta teises pooles alanud ning 2011. aasta kolmanda kvartalini kestnud toidukaupade hinnatõus. Eelmise aasta neljanda kvartali kasvumäärad jäid taas madalamaks. Tarbijate kulutused toidukaupadele oluliselt suureneda ei saanud, sest kuigi toidukaupade hinnatõus pidurdus, kasvasid sel perioodil oluliselt muud igapäevased kodumajapidamistega seotud kulutused,“ rääkis Kusmin.

Suurima osa ETK grupi käibest moodustas mullu 184,3 miljoni euro suuruse netokäibega kauplusekett Konsum, mis võrreldes 2010. aastaga kasvas13,3 protsenti. Kaupluseketi A ja O netokäive oli 2011. aastal 86,8 miljonit eurot, suurenedes aastaga 7% ning Maksimarketi keti käive 56,9 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 5,5%.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijateühistut üle kogu Eesti, kokku 360 müügiüksusega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070