Autor: Kaubandus.ee • 2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko ähvardab teha megainvesteeringu Eestisse

Soome suur kaubanduskontsern Kesko kaalub ühe lahendusena suure lao ehitamist Eestisse, mis teenindaks nii Soome, Balti riikide, kuid miks mitte ka Venemaa kliente, kirjutab Kauppalehti.

Kesko kaalub variante, kas laiendada Soomes Keraval asuvat ladu või rajada ladu Eestisse. Ladu teenindaks eelkõige veebikaubandust. Eesti kasuks räägib Kauppalehti teatel selgelt siinne madalam käibemaks, mis Eestis on 20 protsenti Soome 23 vastu.

Tulevikus kindlasti laienevas veebikaubanduses on käibemaksul suur tähtsus. Kesko teatel võiks Eesti ladu teenindada peale Soome ka Balti riikide ja Venemaagi turge.

„Meil on optsioon laoehitusele Keravas, aga kui Soome käibemaks tõuseb ja kui võtame arvesse veel tööjõukulusid ja personali leidmise keerukust, kaalume lao ehitamist Eestisse,“ ütles täna Kesko juht Matti Halmesmäki. Tööjõukulud on Eestis väiksemad ja personali lihtsam leida, tõi Kesko pressiteade välja Eesti eelised.

Kesko võttis eelmisel aastal Keraval kasutusse Anttila logistikalao, kuhu investeeriti kokku 50 miljonit eurot.

„See on matemaatika küsimus. Suhtarvud ei muutu Soome kasuks. Veebikaubandus kasvab ja kui pooltel tarbijatel on nutitelefon meetri kaugusel ööpäev läbi, on pood sellega kliendi lähedal,“ arutles Halmesmäki.

Kesko avaldas eile kvartalitulemused, mis tõid pettumuse. Ettevõte teenis neljandas kvartalis 50 miljoni eurose puhaskasumi võrreldes analüütikute prognoositud 57,1 miljoni euroga. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700