Autor: Kaubandus.ee • 2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima käive kasvas uute kaupluste toel

2011. aastal kasvas Maxima käive Eestis võrreldes 2010. aastaga 13,3 protsenti 291 miljoni euroni. Suur osa sellest tuli tänu uute poodide avamisele, laienemine jätkub ka sel aastal.

Oma tulemused teisipäeval teatanud kaubanduskontserni ETK Grupi eelmise aasta netokäive kasvas aastaga 8,7 protsenti ning tõusis 390,9 miljoni euroni.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul jäi eelmisel aastal Eesti jaeturu kasv tagasihoidlikuks. “Aasta alguse kiire hinnatõus ja uue rahaga harjumine pärssis tarbimisaktiivsust. Aasta lõpus hinnatõus peatus ning tarbijate ostukäitumine muutus julgemaks, detsembris kasvasid kauplusekettide käibed juba märkimisväärselt. Samas eelistavad tarbijad endiselt sooduspakkumisi,” võttis Pacesa aasta kokku.

Maxima käibe kasvust suur osa tuli tänu uutele kauplustele. “Avasime mullu Eestis 10 poodi ja lõime ligi 700 uut töökohta,” märkis Pacesa. Jaekett investeeris aastaga Eestisse üle 15 miljoni euro.

Et tarbimine näitab Eestis stabiilset kasvu, siis on Maximal kavas kiires tempos laienemist jätkata. “Tänavu plaanime avada kümmekond uut kauplust ja mis peamine, avame ka esimese suurema formaadiga kaupluse Tallinnas,” rääkis Pacesa. “Kokku loob jaekett üle 500 uue töökoha.” Lisaks laienemisele on plaanis mitmete kaupluste renoveerimine.

Balti riikides ja Bulgaarias kasvas Maxima Grupi konsolideeritud käive kokku mullu 6,5% võrra, ulatudes 2,25 miljardi euroni.

Maxima Leedu käive kasvas 5 protsenti 1,28 miljardi euroni, ehitusmaterjalide kaupluseketi Ermitažas käive kasvas 8,9 protsenti 51 miljoni euroni, Maxima Läti käive kasvas 6,6 protsenti 568 miljoni euroni ja Maxima Bulgaaria käive kasvas 7,3 protsenti 62 miljoni euroni.

Jaekaubanduskontserni kuulub 463 kaubanduskeskust Maxima, neist 221 asub Leedus, 136 Lätis, 65 Eestis ja 41 Bulgaarias. Kontsernil on kokku üle 27 500 töötaja.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757