Autor: Kaubandus.ee • 15. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eelvaade: Tallinna Kaubamaja IV kvartal

Täna avalikustab 2011. aasta neljanda kvartali majandustulemused Tallinna Kaubamaja. Nii Swedbank kui ka LHV ootavad ettevõtte kasumi kasvamist.

Tallinna Kaubamaja on juba varem avalikustanud enda kvartaalse käibe. Neljandas kvartalis oli kontserni müügituli 119,5 miljonit eurot, ületades sellega aasta varasemat müügitulu 6,3%, teatas ettevõte 11. jaanuaril börsile.

Seda lihtsam on olnud analüütikutel teha ka prognoose. LHV kirjutab enda IV kvartali eelvaates, et neljas kvartal on hooajaliselt soodne aeg jaemüüjatele, mis saavad kasu jõulumüükidelt ning seeläbi näitavad aasta kõrgemaid brutomarginaale.

LHV ootab, et Kaubamaja teenib IV kvartalis 8,5 miljonit eurot puhaskasumit võrreldes aasta varasema 7,4 miljoniga. Pank soovitab aktsiat osta ning on määranud õiglase väärtuse vahemikuks 6,10-6,70 eurot.

Swedbank prognoosis 8. novembril ehk enne müügitulemuste avalikustamist Kaubamajale 7,95 miljoni eurost puhaskasumit. Swedbank soovitab aktsiat "akumuleerida" ning hinnasihiks on määranud 6,20 eurot.

Tallinna Kaubamaja aktsia alustas tänast päeva 5,74 euro pealt. Viimase nädalaga on aktsia tõusnud 7,89%, kuu ajaga on aktsia kallinenud 10,38% ning poole aasta peale on tõusnud 9,1%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070