Autor: Kaubandus.ee • 3. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haldur müüb 1000 euroga hiigelnõuet Mandre vastu

ASi Adonis Baltic Timber Group (ABTG) pankrotihaldur Urmas Tross müüb 1000eurose alghinnaga 3,8 miljoni eurost nõuet ettevõtte kaasomaniku ja endise juhi Indrek Mandre vastu, edastas sundmüügiportaal varad.ee

Nõude täpne suurus on 3 814 924 eurot (ligi 60 mln kr) ning see on tunnustatud Indrek Mandre pankrotimenetluses III järgus. Harju maakohus lõpetas pankrotimenetluse 2. mail 2011. Kohustustest vabastamise menetluse algatamise kohta puuduvad andmed, rahuldamise prognoosi pole võimalik anda, lisas Tross müügiteatele. Seetõttu ongi hiiglasliku nõude alghind vaid 1000 eurot.

Lisaks müüb pankrotihaldur ABTG Läti tütarfirma Adonis Baltic Timber SIA osasid. Müügis on kõik Lätis registreeritud, kuid majandustegevuseta ettevõtte osad. Teada on aga see, et Adonis Baltic Timber SIA võimalik vara on koormatud Swedbanki kasuks. Osade alghind on 1000 eurot.

2. veebruari seisuga oli pankrotis ABTG maksu- ja tolliameti andmetel võlgu 1,3 miljonit eurot (ligikaudu 20 mln kr) makse. Selle summaga mahtus ettevõte Eesti kümne suurema maksuvõlglase sekka.

Endine puiduärimees Indrek Mandre vahendab praegu Eurostripi kaubamärgi all Eesti noori naisi välismaa stripiklubidesse. Ehkki Mandre on varem välistanud oma agentuuri kaudu välismaale vahendatavate naiste töötamise prostituudina, süüdistatakse teda praegu inimkaubandusele kaasaaitamises.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700