Autor: Kaubandus.ee • 5. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmees: käteplaksutamist veel lubada ei saa

Jaanuar oli meil üsna kesine, üldine jaemüügi kasv tuleb ikkagi laiatarbekaupade pealt, sõnas kingituste kaupluseid haldava Kingituste Kiirabi OÜ omanik Hannes Tamme.

„Jaanuar oli meil umbes samasugune nagu 2006. See olid keskpärane aeg, aga 2007 oli väga hea, seda ei tule niipea tagasi. Jaanuar jäi võib-olla isegi natuke 2006. aastast alla,“ rääkis Tamme oma ettevõtte müügitulemustest selle aasta alguses.

"Üldine jaemüügi kasv tuleb ikkagi laiatarbekaupade pealt, meie oleme niššipood ja meie järgi ei saa keskmist arvestada, kuigi ma tähelepanelikult ikkagi vaatan ka seda, mis kaubanduses toimub ja kuidas meie sellesse skeemi või süsteemi mahume ja mis olukorras me oleme," rääkis kaupmees.

„Aga ütleme nii, et mina küll endale mingit käteplaksutamist lubada ei saa, meil oli jaanuar ikka üsna kesine,“ nentis kaupmees. „Mis on ka loomulik, selles mõttes, et jõulud ja uus-aasta on möödas ning jaanuaris on ka sünnipäevi suhteliselt vähe,“ lisas ta. Tema sõnul on märts sünnipäevade kuu, jaanuar on neil olnud alati tagasihoidlik.

Tamme sõnul on tarbimisharjumused püsivalt muutunud, kuid ta ei usu, et need enam ka halvemuse poole liiguvad. „Ma loodan, et mingisugune samm paremuse poole võiks tulla lähiajal,“ lausus ta.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700