Autor: Kaubandus.ee • 12. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuskasutuskeskus näitas häid tulemusi

Uuskasutuskeskuse 2011. aasta majandusaasta tulemused näitavad, et asjade uuskasutamine on tõusuteel.

MTÜ Uuskasutuskeskuse läinud aasta tulu oli 227 000 eurot ja puhaskasum kasvas 82 000 euroni. Võrreldes 2010. aastaga kasvas ettevõtte tulubaas 47%, ostude arv 22% ning kasum 259 protsenti.

„See näitab, et meie pingutus teha uuskasutamine lihtsaks ja igapäevaseks, hakkab vilja kandma,“ ütles MTÜ tegevjuht Katriin Jüriska. „Üha rohkem inimesi usaldab kasutult seisvad asjad, mis muidu prügisse satuksid, meie käsutusse. Tänu sellele saab üha enam inimesi mõistliku hinnaga või abi korras riideid, mööblit, nõusid ja muid tarbeasju,” lisas Jüriska.

Uuskasutuskeskuse poodidesse asju annetanute arv kasvas 6000 inimeseni, sooritati ligi 70 000 ostu. Annetajate toel jõudsid vajalikud riided ja esemed rohkem kui 1000 abivajajani. 2011. aasta lõpu seisuga oli Uuskastuskeskusel 6 töötajat ning üle 15 pikaajalise vabatahtliku.

Edukamateks projektideks olid keskkonnateadliku disaini koostööprojekt Eesti Kunstiakadeemiaga, Kaubamajaga koostöös tehtud heategevuskampaaniad, suurettevõtetes läbi viidud annetuskampaaniad ning Eesti Energia ettevõtlikuse projekt Entrum.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700