Autor: Kaubandus.ee • 19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Globaalne relvaäri õitseb

Rahvusvaheline relvakaubandus on viimase viie aasta jooksul suurenenud neljandiku võrra. Ainuüksi Süüria on relvade sisseostu kuuekordistanud.

Viimase viie aasta jooksul kasvas ülemaailmne relvakaubanduse maht võrdluses ajavahemikuga 2002-2006 ligi neljandiku võrra ehk 24 protsenti, teatas Stockholmi rahu-uuringute instituut Sipri.

Suurimad relvaeksportöörid on USA (30 protsenti) ja Venemaa (24). Maailma suurim relvaimportöör oli India (10 protsenti), järgnesid Lõuna-Korea, Pakistan, Hiina ja Singapur. Süüria on aastast 2002 alates suurendanud relvaimporti 580 protsenti, suur osa relvadest tuli Venemaalt, mis varustab Süüriat samal ajal kui USA ja EL on kehtestanud Süüriale relvaembargo.

Aastal 2010 liikus Sipri andmetel relvaäris ligikaudu 411 miljardit dollarit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757