Autor: Kaubandus.ee • 3. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlase tüssaja Soomes on sageli teine eestlane

Helsingin Sanomat on täna kirjutanud põhjaliku loo sellest, kuidas eestlastest töömeestelt petetakse Soomes töötasu välja ja kuidas neid ähvardatakse.

Nii kasutatakse tihti soome keele oskuseta eestlastest töölisi ja nende teadmatust ära eriti just ehituses ja puhastusäris. Ärakasutajad on nii soomlased kui eestlased ise. "Üha rohkem on juhtumeid eestlaste Soomes asutatud ettevõtetes," lausus Soome töökaitseinspektor Eveliina Liiman lehele. "Oma riigi kodanik kasutab ära maamehe teadmatust."

Räigematel juhtudel on jäänud saamata kogu palk. Inspektsioonil on juhtumeid, kus eestlased on töötanud Soomes palgata kolm kuud. Tavaliselt jäetakse maksmata ületundide eest, puhkusekompensatsioon või viimane kuupalk. "Tööandjad arvestavad, et töötaja peaks käima ise Soomes asju ajamas. Kuid kellel on raha Soomes kohtutee ette võtta, kui ei ole ööbimistki," lausus Soome ehitusliidu Tallinna üksuse esindaja Kalev Liibert.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757