Kaubandus.ee  • 3. aprill 2012
Jaga lugu:

Eestlase tüssaja Soomes on sageli teine eestlane

Helsingin Sanomat on täna kirjutanud põhjaliku loo sellest, kuidas eestlastest töömeestelt petetakse Soomes töötasu välja ja kuidas neid ähvardatakse.

Nii kasutatakse tihti soome keele oskuseta eestlastest töölisi ja nende teadmatust ära eriti just ehituses ja puhastusäris. Ärakasutajad on nii soomlased kui eestlased ise. "Üha rohkem on juhtumeid eestlaste Soomes asutatud ettevõtetes," lausus Soome töökaitseinspektor Eveliina Liiman lehele. "Oma riigi kodanik kasutab ära maamehe teadmatust."

Räigematel juhtudel on jäänud saamata kogu palk. Inspektsioonil on juhtumeid, kus eestlased on töötanud Soomes palgata kolm kuud. Tavaliselt jäetakse maksmata ületundide eest, puhkusekompensatsioon või viimane kuupalk. "Tööandjad arvestavad, et töötaja peaks käima ise Soomes asju ajamas. Kuid kellel on raha Soomes kohtutee ette võtta, kui ei ole ööbimistki," lausus Soome ehitusliidu Tallinna üksuse esindaja Kalev Liibert.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt