Autor: Kaubandus.ee • 8. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Munafirma haistis hinnakasvu ette

AS Eesti Munatooted kirjutab 2011. aasta aruandes, et 2012. aastal on oodata munade kättesaadavuse halvenemist ja hinnatõusu.

Munafirmad tegutseval lühiajaliste lepingutega ja reageerima turu muudatustele kiirelt, kuna toorme ehk kanade sööda hind tõuseb pidevalt ning ELi nõudel tuli kanade puurid ümber vahetada. Munade hankimine tõuseb seetõttu tähtsale kohale, aga kui see õnnestub, ei jää ka kasum tulemata, leiab suurkööke munamassi, munapulbri, keedetud, viilutatud, praetud ja pirukamunadega varustav firma.

AS Eesti Munatooted kuulub Soome firmale Scanegg ning kasutab samanimelist kaubamärki.

2011. aastal teenis Eesti Munatooted 3,7 miljonit eurot müügitulu, firma kasum ületas pisut 7000 eurot. Aasta enne seda oli käive natuke väiksem, kuid kasum suurem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070